Vaksjaak Podcast: Duurzaamheid in de praktijk

Ook onze vaksjaken ontkomen er niet aan: duurzaamheid en zorg om het milieu staan ook in de schilderwereld steeds hoger op de agenda. Nu heb je ook in deze branche, net als elke andere, achterlopers en pioniers op dat vlak. Een uitgesproken voorbeeld van de laatste categorie is deze keer te gast bij vaksjaak Ruben van der Kruis en zijn co-host Danny Rijken.

Mark den Haan van Den Haan renovators vertelt de heren alles over de duurzame kernwaarden van zijn bedrijf. Ooit begonnen als een ‘gewoon’ schildersbedrijf is Den Haan uitgegroeid tot een aannemersbedrijf, waar alles draait om het vinden en toepassen van duurzame technieken. Hij bedient vooral particuliere klanten in het hogere segment: bezitters van vaak statige herenhuizen, waarvan er zoveel te vinden zijn in zijn standplaats Den Haag.

Mark werd pas echt door het duurzaamheidsvirus gegrepen toen hij zo’n tien jaar geleden meedeed met een wedstrijd voor het meest milieubewuste schilderbedrijf. Zijn oplossing voor een duurzame manier om kozijnen te renoveren bleek de beste en hij won de wedstrijd. Daarna ging het balletje rollen. In een gestaag tempo verduurzaamde hij zijn bedrijf. Zo kocht hij elektrische bedrijfsauto’s en installeerde hij zonnepanelen en een warmtepomp.

Ook sparren de heren nog even over de vraag wat meer milieuwinst oplevert: het gebruik van een schoner product, bijvoorbeeld watergedragen verf of een product dat een langere levensduur heeft. En Danny Rijken komt nog met nieuws over een prachtige innovatie: extreem kleine zonnecellen die kunnen worden opgelost in natte materialen, zoals verf. Een opwindend toekomstperspectief: een geschilderde gevel die je huis verwarmt!

Verder kom je in deze podcast te weten waarom ooievaarskuitenvet zo goed voor je kwasten is en wordt Mark naar praktische tips gevraagd die zijn medevaksjaken kunnen gebruiken om hun bedrijf te verduurzamen. Welke dat zijn hoor je in deze ‘groene’ aflevering van de Vaksjaak Podcast.

Luister en bekijk op Youtube:


Luister op Spotify:

Vaksjaak Podcast:
Vastgoedonderhoud en kwaliteit

In deze aflevering ontvangt onze Vaksjaak Ruben van der Kruis zijn beroepsmatige tegenpool. Waar Ruben als schilder elke dag weer het beste ...

Lees meer >>

Vaksjaak Podcast:
Schuren als een pro - tips en technieken

Goed schuren is van groot belang voor goed schilderwerk, maar vaak een beetje het ondergeschoven kindje. Jeroen Fluiter, eigenaar van JCP Fa...

Lees meer >>
loader