Vaksjaak Podcast, aflevering 11: Vastgoedonderhoud en kwaliteit

In deze aflevering ontvangt onze Vaksjaak Ruben van der Kruis zijn beroepsmatige tegenpool. Waar Ruben als schilder elke dag weer het beste in zichzelf naar boven haalt om zijn klanten topkwaliteit te leveren, daar moet gast Jeroen van Ochten als projectleider van Rutges Vernieuwt elke dag weer vooral veel meters maken.

Het verschil tussen kleinschalig maatwerk en massaproductie, en de spanning tussen kwaliteit enerzijds en snelheid anderzijds, levert een boeiend gesprek op tussen de Vaksjaken. Al snel blijkt dat de heren ook veel van elkaar kunnen leren.

Jeroen vertelt uitgebreid over de specifieke uitdagingen waar hij als projectleider VGO mee te maken heeft. Bij vastgoedonderhoud gaat het erom om in zo min mogelijk stappen het best mogelijke resultaat te behalen. Planning en logistiek staan voorop.

Rutges Vernieuwt, met vestigingen in Utrecht en Amsterdam, werkt alleen voor grote corporaties, met langlopende contracten. Bij het verlenen van een opdracht wordt, anders dan bij aanbestedingen, niet zozeer naar de prijs gekeken, maar naar het resultaat en of je qua planning kunt voldoen aan de wensen van de klant.

Natuurlijk legt ‘sidesjaak’ Danny Rijken ook weer verschillende luisteraarsvragen aan de heren voor. Aan de orde komen vragen als: hoe kun je als VGO verduurzamen? En wat levert meer milieuwinst op: langere levensduur of een schoner product? En waarom wordt, juist met het oog op efficiency, het spuiten nog niet massaal omarmd binnen de VGO’s? En waarom kun je beter een baard laten groeien als je moet schuren?!

Luister en bekijk op Youtube:


Luister op Spotify:

Vaksjaak Podcast:
Schuren als een pro - tips en technieken

Goed schuren is van groot belang voor goed schilderwerk, maar vaak een beetje het ondergeschoven kindje. Jeroen Fluiter, eigenaar van JCP Fa...

Lees meer >>

Vaksjaak Zomerspecial

In deze speciale zomerspecial van de Vaksjaak Podcast geen gast deze keer (die liggen allemaal op het strand), maar een onderhoudend onderonsje tussen host Ruben van der Kruis en zijn ‘sidesjaak’ Danny Rijken van Sigma...

Lees meer >>
loader