Van succesvolle startup naar parttime zzp’er

In deze aflevering ontvangen host Ruben van der Kruis en zijn ‘sidesjaak’ Danny Rijken een gast die wel een heel bijzonder carrièrepad heeft afgelegd. Want laten we eerlijk zijn: hoe vaak hoor je dat een succesvolle online-ondernemer van een miljoenenbedrijf uit vrije wil kiest voor een parttimebaan als bouwvakker?

Geen gebrek aan succes

Thijs Verheul, een van de oprichters van tweedehandskledingplatform United Wardrobe, deed het. En, zoals blijkt uit het boeiende gesprek in deze 15e aflevering van de Vaksjaak Podcast, niet zonder reden. Aan gebrek aan succes lag het in ieder geval niet. Integendeel: de ontstaansgeschiedenis, ontwikkeling en uiteindelijk zeer lucratieve overname van Verheuls internetbedrijf moet elke ambitieuze ondernemer als een sprookje in de oren klinken.

Het succes van United Wardrobe

Het begon allemaal, zoals meestal, met een simpel idee. Zijn maat Sjuul Berden zag dat zijn zusjes vaak kleding die ze nooit meer droegen ruilen met vriendinnen. Ze zullen vast niet de enigen zijn, zo dachten de heren. Wat nou als je een platform zou ontwikkelen waar je tweedehandskleding kunt kopen en verkopen? In 2013 zetten Verheul en Berden met de oprichting van United Wardrobe de eerste stappen op weg naar wat al snel een megaklapper zou worden: met uiteindelijk een omzet van zo’n 40 miljoen euro per jaar en 55 mensen in vaste dienst behoorde het bedrijf tot de meest succesvolle startups ter wereld.

In 2020 kwam Vinted langs, nog net een maatje groter dan United Wardrobe, met een “offer you can’t refuse”. Het bedrijf werd voor miljoenen verkocht en Verheul kon na 8 jaar bikkelen eindelijk even wat rustiger aan doen.

Werken met je handen

Goed. Maar hoe, zo willen de gastheren graag weten, kwam Verheul ertoe om vervolgens zijn heil te zoeken als zzp’er in de bouw? Het simpele antwoord: hij wilde graag, net als zijn vader die jarenlang glazenwasser en schilder was geweest, iets met zijn handen doen. Toen een vriend van hem Verheul eens vroeg om bij te springen bij de verbouwing van een schuur tot woonhuis, sloeg de vonk meteen over.

Het principe van hipster-hacker-hustler

Waarom Verheul eindelijk tot rust kwam als zzp’er in de bouw hoor je in deze aflevering van de Vaksjaak Podcast. En verder nog: hoeveel geld mag je contant in huis hebben zonder er belasting over te hoeven betalen? Waarom zweert Verheul bij het hipster-hacker-hustler-principe (en wat is dat precies)? En heeft Verheul misschien nog ideeën voor een startup voor de schilderswereld?

Bekijk en/of beluister de 15e aflevering van de Vaksjaak Podcast hier.

Luister en bekijk op Youtube:


Luister op Spotify:

Vaksjaak Podcast:
Van nagelstyliste tot behangspecialiste

Winnares van het tv-programma Do-It-Yourself Masters, Kim van Ham, deelt haar bijzondere carrièrepad van nagelstyliste naar ...

Lees meer >>

Vaksjaak Podcast:
Schilderen in de USA

Hoe is het om als geboren Nederlander als schilder te werken in de Verenigde Staten? Hoe groot zijn de cultuurverschillen? Welke verschillen...

Lees meer >>
loader