Sigma Kleur van het Jaar 2025

Amethyst Shadow:
Sigma Kleur van het Jaar 2025

Bij Sigma Coatings zijn we altijd op zoek naar manieren om kleur te brengen in het dagelijks leven van onze klanten. Voor 2025 hebben onze kleurexperts een verfkleur gekozen die niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook je creativiteit laat bruisen.

De Kleur van het Jaar 2025 is Amethyst Shadow (PPG1046-7), een warme, rijke paarstint die perfect past bij de huidige trend van dramatische en wat meer gedurfde interieurkleuren.

Trendkleuren 2025: Laat je fantasie de vrije loop!

Met Amethyst Shadow willen we onze klanten inspireren om hun fantasie de vrije loop te laten en niet bang te zijn voor felle verfkleuren in 2025. Waar je normaal misschien teruggrijpt naar neutrale of veilige kleuren, moedigt Amethyst Shadow je aan om je persoonlijkheid te laten zien in je woonruimte. Zoals onze kleurexpert Annette Vraa het zo mooi zegt: “Voor 2025 is paars niet alleen toegestaan, het wordt aangemoedigd.”

Waarom Amethyst Shadow als Kleur van het Jaar 2025?

Amethyst Shadow is meer dan zomaar een verfkleur; het staat symbool voor zelfexpressie en creativiteit. De diepe, rijke paarse tint nodigt uit tot experimenteren en is bijzonder veelzijdig. Of je nu je woonkamer, keuken, of zelfs je exterieur een nieuwe look wilt geven, deze kleur brengt een gevoel van luxe en energie met zich mee. Het past bovendien perfect binnen de opkomst van maximalisme in de designwereld. Denk daarbij aan gedurfde combinaties van abstracte patronen en vintage behang.

Toepassingen van Amethyst Shadow

De mogelijkheden met Amethyst Shadow zijn eindeloos, en onze experts hebben enkele suggesties om je op weg te helpen:

  • Binnenmuren en accenten: gebruik Amethyst Shadow om een accentmuur te creëren of ga voor de full experience door het op muren, plafonds én sierlijsten aan te brengen. Combineer het met vintage behang voor een speelse, eigentijdse look.
  • Interieurkasten: geef je keuken of badkamer een dramatische make-over door de kastdeuren in Amethyst Shadow te schilderen. Deze kleur komt prachtig tot zijn recht in combinatie met zowel moderne, industriële materialen als warme, natuurlijke elementen.
  • Exterieuraccenten: voeg een vleugje drama toe aan de buitenkant van je huis door deze paarstint toe te passen op bijvoorbeeld je voordeur of luiken. Het zorgt direct voor een stijlvolle, moderne uitstraling en laat je huis opvallen in de buurt.

Durf kleur te omarmen in 2025

De schoonheid van Amethyst Shadow zit niet alleen in zijn diepe, energieke uitstraling, maar ook in de manier waarop het verschillende stijlen en sferen kan oproepen. Of je nu houdt van een klassieke Art Deco uitstraling, een eigentijdse moderne inrichting, of een speelse mix van verschillende stijlen, Amethyst Shadow geeft elke ruimte karakter.


Benieuwd hoe je Amethyst Shadow kunt toepassen in je eigen huis of bij je klanten?



De renovatie van Carré

Een project met Allure

Lees meer >>

SIGMAVLOG #6: Op pad met vaksjaak Salim Smits

Voor onze Sigmavlog liepen wij een dagje mee met Salim van S.J. Smits Schildersbedrijf. Al snel blijkt dat deze ondernemer ...

Lees meer >>
loader