SIGMAVLOG #6: Op pad met vaksjaak Salim Smits

Op pad met vaksjaak Salim Smits. "Die deur gaan we weer eens laten glimmen"

Voor onze Sigmavlog liepen wij een dagje mee met Salim van S.J. Smits Schildersbedrijf. Al snel blijkt dat deze ondernemer in hart en nieren niets aan het toeval overlaat en alles zo efficiënt en georganiseerd mogelijk aanpakt.

Schilderen: het mooiste vak ter wereld

Het schilderen zat er al vroeg in bij de opgeruimde Salim. Naar eigen zeggen haalde hij als jonge jongen alleen maar rottigheid uit, totdat een beroepskeuzetest hem op het spoor zette van kwast en verf. Inmiddels is de gepassioneerde Salim ervan overtuigd dat schilderen het mooiste vak is dat er bestaat.

Mirror finish

De dag begint met een kunststukje waarmee je je als schilder goed kunt onderscheiden: de techniek van de zogenaamde ‘mirror finish’. Voor een vast klant die haar huis in de verkoop wil zetten, zorgt Salim dat er alles pico bello uitziet. Kers op de taart is de spiegelgladde afwerking van de voordeur. Delen die niet meegeschilderd moeten worden, plakt Salim af. Eigenlijk not done voor de echte schilder, weet Salim. Maar de nuchtere schilder haalt zijn schouders daarover op: “Als die zogenaamde echte schilders nog bezig zijn om de resten te verwijderen, dan ben ik alweer bij mijn volgende klus.”

Milieuvriendelijk

Er is inderdaad genoeg te doen op deze drukke dag. Zo bezoeken we met Salim even snel een Sigma Service Center in Amersfoort voor een nieuwe voorraad, en gaan we even langs bij zijn bedrijf waar een gespecialiseerd bedrijf een paar emmers spoelwater komt ophalen, zodat die op een milieuvriendelijke manier verwerkt kunnen worden.

Pietje-precies

Ook gunt Salim ons een kijkje in zijn klusbus. Dan blijkt pas echt hoezeer Salim een pietje-precies is. Alle benodigde materialen zijn nauwgezet geordend volgens een efficiënt systeem. Afplakbenodigdheden, schuurmachines, kwasten in alle soorten en maten, stroomtoevoer: mistasten of lang zoeken is er voor Salim niet bij!

Wil jij zien hoe de rest van de dag van de sympathieke Salim eruitzag? Kijk dan naar onze vlog!



Bekijk ook eens Sigmavlog #2

Een dag op pad met een VAKSJAAK: "Met die voordeur kan ik wel een kunstje"

Lees meer >>

Bekijk ook eens Sigmavlog #4

Een dag op pad met een VAKSJAAK: "Identieke ingerichte schildersbussen en broodje Miami"

Lees meer >>
loader