Het geheim van de 'Mirror Finish'

Tips voor Tiptop Hoogglans.
Hoe schilder ik een Mirror Finish voordeur?

Een goed begin is het halve werk, dus je start in ieder geval met Sigma S2U Allure Primer en Gloss. Met goede materialen ben je al een eind op weg, maar ook geduld en precisie zijn cruciaal voor een perfect resultaat. Maar zelfs dan ben je er nog niet.

Als je aan een Mirror Finish-schilderproject begint, is het essentieel om de tijd te nemen voor elke fase van het proces en te werken in een stofvrije omgeving. In deze blogpost begeleiden we je stap voor stap naar een spiegelglad eindresultaat met de Sigma S2U Allure Gloss.

Heb je interesse in een workshop Mirror Finish?

Vraag ernaar bij jouw Sigma verkooppunt.

Zoek verkooppunt

Ben jij klaar voor de geheimen van de Mirror Finish?

Stap 1: Voorbereiding
  1. Reinigen: ontvet het te schilderen oppervlak met ProGold reinigingsmiddel volgens de juiste mengverhouding.
    • Resultaat: het oppervlak moet vrij zijn van stof, vuil en vet.
  2. Schuren: gebruik Mirka Abranet ACE op een (5.0mm) op een excentrisch roterende schuurmachine om oneffenheden, kwaststrepen of rolsporen te verwijderen. Dit kan je doen met korrel P240.
    • Resultaat: deze voorbehandeling zorgt voor een vlakke basis voor de volgende fase van het schilderwerk.
  3. Stofvrij maken: neem het oppervlak af met een vochtige doek. Vermijd kleefdoekjes, omdat de inhoudsstoffen uit de doekjes de vloei van de verf kan verstoren.
Stap 2: Grondverf aanbrengen
  • Gronden: gebruik Sigma S2U Allure Primer met een natte laagdikte van 60-70 micrometer. Breng de grondverf aan met een ProGold kwast of roller. Strijk altijd na met de kwast en zorg voor een gelijkmatige laagdikte. Verdun indien nodig met maximaal 2% ProGold Verfverdunner aromaatvrije terpentine.
  • Droogtijd: laat de primer volledig drogen. Goede droging tussen de verflagen is essentieel voor een hoogglans eindresultaat.
Stap 3: Tussenschuren
  • Wederom met Mirka Abranet ACE op een (5.0mm) excentrisch roterende schuurmachine. Schuren met schuurkorrel P320 is hier voldoende. Voor optimaal resultaat kan je geleidelijk naar fijner schuurpapier tot P500.
Stap 4: Hoogglansverf aanbrengen
  • Aflakken: gebruik Sigma S2U Allure Gloss met een natte laagdikte van 60-70 micrometer. Breng de lakverf aan met een ProGold kwast of roller. Strijk altijd na met de kwast en zorg voor een gelijkmatige laagdikte. Verdun indien nodig met maximaal 2% ProGold aromaatvrije terpentine.
Stap 5: Voorbehandelen voor de Mirror Finish
  • Wacht op volledige uitharding: na de laatste verflaag (dit kan 4-6 weken duren), begin je met het matteren van de hoogglans verflaag en het aanbrengen van de laatste aflaklaag.
  • Gebruik fijn schuurmateriaal: de deuren (randen en kantjes, waar je niet met de machine komt) matteren met Mirka Mirlon Total Rood-vlies. (Deur volledig naschuren met evt. eerst P320 en naschuren met P500 abranet ace 2.5mm) Indien nodig stofjes wegschuren met korrel P500 of fijner.
Stap 6: Afwerking
  • Nogmaals aflakken met Sigma S2U Allure Gloss in de juiste laagdikte.
  • Altijd nastrijken met de kwast.

Voilà: kijk het schilderobject eens shinen! Nu ben ook jij ingewijd in de geheimen achter de Mirror Finish. Uitmuntend Hoogglans Schilderen met Sigma Coatings ligt ook nu voor jou binnen handbereik! Check nu de promotie op de Mirka set ‘ Spiegelen met S2U Allure’ beschikbaar tot en met 27 september!

Heb je interesse in een workshop Mirror Finish? V raag ernaar bij jouw Sigma verkooppunt.

Heb je interesse in een workshop Mirror Finish?

Vraag ernaar bij jouw Sigma verkooppunt.

Zoek verkooppunt


Bekijk ook eens Sigmavlog #2

Een dag op pad met een VAKSJAAK: "Met die voordeur kan ik wel een kunstje"

Lees meer >>

Vaksjaak Podcast
met Salim Smits

Luister Vaksjaak Podcast met Salim Smits - Kwaliteit boven kwantiteit - waarin de Mirror Finish meerdere keren ter sprake komt.

Lees meer >>
loader